Ovesná kaše

4. září 2011 v 15:31 | Katka Landlová |  Recepty
Budete potřebovat:
300 ml mléka
60 g ovesné vločky jemné (3 vrchovaté polévkové lžíce)
půl lžičky soli
med/umělé sladidlo

Postup:
Mléko nalijeme do menšího hrnce, přidáme sůl, sladidlo podle chuti, a vločky. Za stálého míchání vaříme, než kaše zhoustne do požadované konzistence.

Pokud máte radši řidší nebo naopak hustší kaši, stačí ubrat vločky či přidat mléko - a naopak.

Podávejte se skořicí, ovocem, grankem nebo jen tak.

Tip: Pokud neseženete jemné ovesné vločky, můžete si je udělat z těch klasických. Jednoduše je dejte na chvíli do mixéru. "Nasekáte" je tak na jemnější, ze kterých jde kaše už jednoduše udělat.
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.